Over Ons

We zijn een team van all-round diëtisten, met allemaal onze eigen aandachtsgebieden en specialisaties.
Om kwaliteit te garanderen staan we ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.
 
We werken samen met de gemeente Zuidplas en gemeente Rotterdam in diverse leefstijlprojecten, waaronder InBeweging, Kids2Move en Gezond010.

 

Onze praktijk heeft met ALLE zorgverzekeraars overeenkomsten afgesloten, zodat elke verzekerde klant in aanmerking komt voor vergoeding van de dieetbehandeling (afhankelijk van eigen risico).

 

Wij hebben meerdere locaties in regio Rotterdam en Nieuwerkerk waarbij we intensief samenwerken met huisartsen en andere zorgverleners.

 

Bij aanmelding streven wij ernaar om je zo snel mogelijk te kunnen helpen. Meestal kan dit al binnen 2 weken! Blijf niet langer met je probleem rond lopen en maak een afspraak op het nummer 010 – 75 10 584.

 

Komt bellen even niet uit? Stuur ons dan een appje of vul het formulier in!

Femke van Liere

 

Femke is in 2002 afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Naast regulier diëtist, is zij sportdiëtist en leefstijlcoach.

Tevens heeft zij specialisaties gedaan op het gebied van diabetes, longziekten, darmproblemen, Prikkelbare darm, FODMAP en kindervoeding. Naast haar spreekuren verzorgd Femke maandelijks een radiocolumn over actuele onderwerpen, geeft zij interviews aan de diverse media en werkt zij mee aan initiatieven vanuit de gemeente Zuidplas en Rotterdam.

 

Femke heeft een tweede praktijk in het prachtige Brabantse Drunen en Vlijmen: Diëtistenpraktijk de Langstraat.

 

‘Ons vakgebied is zeer dynamisch en constant in beweging; het up-to-date houden van onze kennis is hierin onmisbaar. Wij willen een goed onderbouwd standpunt innemen t.a.v. voedingshypes en juiste voorlichting geven aan onze klanten. Het geeft mij heel veel voldoening om cliënten te leren wat in hen specifieke situatie goed voor ze is, dus echt het advies op maat’.

 

Laura van der Linden

 

In 2010 is Laura afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool en sindsdien met veel plezier werkzaam als diëtist.

‘Een bewuste keuze, want hiervoor werkte ik als HBO Pedagoog.

Voor mijn gevoel was ik nog niet klaar met studeren na mijn opleiding HBO Pedagogiek. Ik was altijd geïnteresseerd in voeding en gezondheid, dus de stap om te starten met de opleiding HBO Voeding en Diëtetiek was snel gemaakt’. Zij heeft een specialisatie als kinderdiëtist, leefstijlcoaching en is sportdiëtist.

 

Naast diëtist is Laura geregistreerd leefstijlcoach, waardoor zij op een heel breed gebied onze cliënten begeleidt naar een betere en gezondere leefstijl. ‘Ik kijk verder dan alleen maar eten en bewegen, ook slaap, stress, hormonen en andere factoren pak in aan tijdens mijn consulten’.

 

Laura geeft tevens workshops in het bedrijfsleven over gezonde voeding.
 
 

 

Nikki Ruts

 

Nikki Ruts is sinds 2019 werkzaam in onze praktijk. Met haar grote passie voor sport begeleidt zij onze cliënten op het gebied van voeding, beweging en leefstijl naar een fit en gezond lichaam!


Daarnaast maakt zij onderdeel uit van het revalidatie-team ‘Covid-19’ in Rotterdam, waarin zij samen met andere zorgverleners ondersteunt bij het herstelproces na deze en andere ziekten. 
‘In mijn werk vind ik de tegenstellingen mooi; het ene moment werk ik samen met de cliënt toe naar een slank lichaam en het volgende moment zit ik aan het bed van een ondervoede kwetsbare oudere’.

 

‘Ons vak is enorm essentieel en kent zoveel facetten, zowel bij ziekte als gezondheid. Alles hier tussenin pak ik graag aan!’